LA MUDANÇA AMB GATS. TOT EL QUE NECESSITES SABER

Gats

 

Una mudança és una de les situacions més estressants per a nosaltres, ara imaginem-nos pels nostres gats que són tan sensibles a qualsevol canvi en l’ entorn! 
Moltes malalties felines són degudes a l’estrès quan hi ha un canvi tan brusc, per aquest motiu és molt important prendre cura i minimitzar l’estrès durant la mudança. 

Us ensenyem uns tips per ajudar al benestar del teu gatet, des de com deixar la casa antiga a com entrar a la nova. 

 

QUÈ HAIG DE FER MENTRE DEIXEM LA CASA ANTIGA? 

El més important per ells és la rutina, per tant hem de ser observadors i anotar els seus hàbits de casa per així mantenir-los a la nova llar i reduir l’estrès. 

També és important mentre estiguem guardant tot en caixes habilitar una zona amb el seus bàsics (menjadora, abeuradora, sorral, rascador i llitet). A més a més deixarem el transportí al seu abast, així podrà refugiar-se a la seva habitació el dia de la mudança. És molt recomanable també, ruixar amb esprai de feromones el cotxe i el transportí 30 minuts abans de sortir, aquestes feromones l’ ajudaran a estar més relaxat. 

 

COM PREPARO LA NOVA LLAR? 

Per poder fer que el nostre gat es senti més còmode recomanem posar un difusor de feromones felines una setmana abans de la mudança, així des del primer dia estarà més tranquil. 

L’arribada a la casa pot ser complicada per això és important deixar-lo en una habitació tranquil·la i deixar el transportí obert, millor no forçar, que surti per voluntat pròpia. Quan estigui més relaxat és millor deixar que inspeccioni la casa amb total llibertat. També pot passar que s’amagui durant hores i no vulgui sortir, llavors aprofitarem per introduir els seus recursos bàsics per fer-lo sentir més còmode. 

Poc a poc i amb paciència, el gat anirà agafant confiança i s’anirà acostumant al nou espai. Si de normal jugueu a un moment concret intenta no canviar aquesta costum i sempre amb les mateixes joguines que utilitzàveu a l’anterior casa. 

Com veieu la mudança amb una gat no deixa de ser un moment estressant per a tots, però amb l’ ajuda d’algunes pautes i consells, la situació pot ser molt menys estressant. 

Davant de qualsevol dubte sempre pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’ajudarem en tot el possible.