GATS SENIOR. QUINES CURES HAIG DE TENIR?

Malalties

L’envelliment en els gats implica l’ aparició de malalties i pèrdua de capacitats físiques i cognitives i com a conseqüència perden qualitat de vida. Per ajudar-los a mantenir una vida el més llarga possible és necessari entendre quan comença aquesta etapa i veure els seus símptomes. 

A QUINA EDAT ELS CONSIDEREM SENIOR? 

Aproximadament es consideren gats seniors a partir dels 7 anys fins els 13 anys. A partir d’aquests ja es considerarien gats geriàtrics. 

ETAPA SENIOR 

En aquesta etapa ja comenceu a notar que el gat s’està fent gran, tenen menys ganes de jugar, menys activitat i els hi costa moure’s més. També perden flexibilitat i es pot reflectir en menys neteges i la qualitat del seu pelatge començarà a canviar. 

Poden perdre pes si hi ha una disminució en la gana o una pèrdua de massa muscular. És important tenir-ho en compte per assegurar que no hi hagi cap malaltia associada. També és important donar l’alimentació adequada i que cobreixi les seves necessitats dins d’aquesta etapa. 

ETAPA GERIÀTRICA 

Quan ja passen dels 13 anys considerem que són geriàtrics. Durant aquesta etapa poden aparèixer noves malalties, inclús concomitants (coexisteixen al mateix temps). Els símptomes poden ser més o menys evidents (apatia, debilitat, pèrdua de gana, aument del consum d’aigua, pèrdua de pes, dolor articular…). Donat que no tots ells es detecten fàcilment és molt important que es duguin a terme els xequejos anuals (coma mínim) al seu veterinari. Moltes malalties tenen un prònostic més favorable diagnosticades a temps.  

PERQUÈ SÓN TAN IMPORTANTS LES VISITES AL VETERINARI? 

Per un gat senior, l’ ideal és portar-lo com a mínim un o dos cops l’any, per què?: 

  • Moltes malalties ja comencen en aquesta etapa 
  • El seu estat de salut pot canviar ràpidament 
  • Moltes malalties no són evidents fins que estan en una fase aguda 
  • La detecció precoç de les malalties permet un millor tractament i per tant una millora de qualitat de vida 

Perquè el teu gat es mantingui el més sa possible et recomanem augmentar les activitats físiques i que prengui un pinso d’acord amb la seva edat 

LA IMPORTÀNCIA DE L’ENTORN 

Quan estem davant d’ un gat senior, el primer que hem d’adequar és la seva zona de confort, les recomanacions més importants que us fem son: 

  • Mantingues el sorral, el abeurador, i la menjadora al terra. Si el teu gat necessita menjar elevat, per alguna patologia, fes el que et recomani el veterinari 
  • Degut a l’edat i possiblement a la artritis, no es netejarà per ell mateix a causa de la poca flexibilitat i el dolor que pot patir, per tant, podem ajudar-lo raspallant el pelatge cada dia 
  • Li serà difícil arribar als llocs més elevats que és on justament li agradarà estar, ajuda’l amb unes escales o rampes que li facilitin l’accés. 
  • Fes que la casa sigui segura, evita en la mesura del possible visites improvisades 
  • Proporciona diferents joguines que l’ incitin a caçar 

 

Davant de qualsevol comportament anòmal o qualsevol dels símptomes que hem comentat és important que us adreceu al vostre veterinari perquè realitzi un exploració física i les proves pertinents. A Nexum Veterinària estarem encantades d’atendre-us o resoldre qualsevol dubte!