LI HE TROBAT UN BULTO. QUAN EM PREOCUPO?

Quan li notem un bultet al nostre pelut sempre ens espantem, però quan ens hem de preocupar de veritat? En aquest post us explicarem com diferenciar-los, quins són els més comuns i quines poden ser les seves causes.

LA LEISHMANIOSIS EN GOSSOS. QUÈ PUC FER PER EVITAR-LA?

La leishmaniosis és una malaltia produïda pel paràsit protozou Leishmània infantum i es transmet a través de la picadura d’ un vector similar a un mosquit, anomenat flebotom. El paràsit es dissemina pel cos podent afectar a diversos òrgans (pell, articulacions, ronyons, fetge o melsa). Pot afectar als humans encara que sol afectar a persones amb un sistema immune debilitat. La leishmaniosi és endèmica a Espanya, és a dir, es pot contraure en qualsevol lloc i època de l’ any, encara que existeixen zones de major risc i èpoques en les que és més probable contraure-la.

EL HIPOTIROÏDISME CANÍ. QUÈ NECESSITES SABER?

El hipotiroïdisme es una malaltia més comú del que ens pensem. Es dona per el mal funcionament de la glàndula tiroides que provoca la disminució de les hormones tiroidees. Es més comú ens gossos d’ edat avançada, sol ser lleu però amb controls rutinaris durant tota la vida per mantenir-lo estable. Si no es detecta a temps pot arribar a ser greu. Es per això que avui us portem aquest post per ajudar en la detecció i tractament del hipotiroïdisme en gossos.

PLANTES I FLORS TÒXIQUES

Al nostre dia a dia utilitzem productes que tenim a casa que ignorem que puguin ser tòxics pels nostres peluts.

En aquest post us fem un resum dels aliments i plantes habituals que son perjudicials per la seva salut. Conèixer aquests perills pot ajudar a fer la casa un lloc més segur per ells.

LA PARVOVIROSIS CANINA. SIMPTOMATOLOGIA I TRACTAMENT

Es tracta d’una malaltia infecciosa, de tipus vírica, greu i potencialment letal. Per el que és indispensable actuar des del primer símptoma ja que la cura d’aquesta malaltia depèn de la rapidesa en aplicar el tractament.

Afecta a cadells a partir de les quatre setmanes de vida, encara que també pot afectar a gossos adults sans que no estiguin ben vacunats contra el virus. Algunes races de gos ja estan predisposades a patir-la, com el Rottweiler, aquests tenen més dificultats per elaborar anticossos, per el que es recomana que tinguin més revacunacions que altres races.

GATS SENIOR. QUINES CURES HAIG DE TENIR?

L’envelliment en els gats implica l’ aparició de malalties i pèrdua de capacitats físiques i cognitives i com a conseqüència perden qualitat de vida. Per ajudar-los a mantenir una vida el més llarga possible és necessari entendre quan comença aquesta etapa i veure els seus símptomes.

La dermatitis atòpica

És una malaltia que pot afectar als gossos de totes les races, sent una de las malalties dermatològiques que es veuen amb major freqüència a la consulta veterinaria.

Al tractar-se d’una resposta inadequada del sistema immunitari, els gossos que la pateixin és veuran agredits per elements de l’ambient ja sigui extern o inclús de la pròpia pell. La picor podrà variar segons el grau de gravetat de l’ al·lèrgia, però en general serà constant, intens i a vegades poden auto lesionar-se o interrompre el joc o la son per gratar-se.

La malaltia periodontal

La malaltia periodontal és una de les condicions mèdica més comuns a la que s’ enfronten les nostres mascotes. Es sol produir a partir dels 2 anys d’ edat (en ocasions prèviament) i pot tenir implicacions importants per al seu benestar si no es diagnostica ni es tracta.